EMDR en de vermoedelijke werking van het brein!

Traumatische ervaringen in het leven kunnen een mens tot vluchten, vechten en bevriezen doen besluiten. Maar wat is het wat deze functionele reactie disfunctioneel ons leven kunnen beheersen? 

Waarom is het van belang, iets te weten van de opbouw van de hersenen? 

Het is van groot belang voor diegenen wiens vak het is om professioneel te communiceren met mensen en te werken te kunnen begrijpen met wat zij voelen en beleven. Als een van je doelen daarbij is om mensen beter te begrijpen en hen te helpen vastgeroeste patronen te veranderen, dan is het van belang iets te begrijpen van hoe mensen anatomisch en fysiologisch in elkaar zitten. Dit helpt ook om te verklaren waarom en hoe dingen misgaan in het leven van mensen en hoe dit tot psychologische problemen kan leiden.   

Van belang voor eenieder die met psychologische processen werkt, is het feit dat alle mentale processen, zelfs de meest complexe, hoe deze ontstaan in de hersenen. De processen die plaatsvinden tijdens nare ervaringen maken dat mensen zich aanmelden voor onder anderen EMDR. Maar wat doet EMDR dan anders dan andere therapieën? 

Video lezing: Schrijf in en krijg toegang tot de webinar lezing

René

Sinds 2002 EMDR master Therapist - EMDR hoofdtrainer bij BivT - geeft lezingen - masterclasses - incompany trainingen - EMDR opleidingen

Reacties zijn gesloten.