EMDR opleiding

EMDR (Eye Movement Desensitisation & Reprocessing) is één van de meest effectieve psychotherapeutische methodieken. Voor behandeling van onder andere posttraumatische stressstoornis en angststoornissen de aangewezen therapie.

De EMDR opleiding wordt door het Bijscholing instituut voor Therapeuten (BivT) sinds 2002 gefaciliteerd. De trainers zijn zeer ervaren en professionele psychologen die de opleiding hebben ontwikkeld voor de complementaire en reguliere zorgverlener. We behandelen de diagnostische inschatting voor een EMDR behandeling en het in kaart te brengen voor het toepassen van de protocollen. Ook wordt de afronding van EMDR therapie behandeld. Je maakt kennis met de vermoedelijke werking van het brein, hoe deze bij nare ervaringen werkt en wat EMDR kan betekenen. Met name de veranderingen en werkzaamheid in de hersenen worden besproken. Je leert het EMDR protocol te gebruiken om de verschillende mogelijkheden van de bilaterale stimulatie te hanteren.

Voor opleidingen klik op de link  voor alle informatie

EMDR therapie is inmiddels één van de beste psychotherapeutische behandelingen binnen de geestelijke gezondheidszorg. De EMDR Practitioner basisopleiding is een praktijkgerichte professionalisering waar alle tools worden behandeld om uitstekende EMDR behandelingen te gebruiken binnen je eigen praktijk. (klik hier voor meer informatie)

 

  • EMDR opleiding volwassenen voor therapeuten die voorkennis hebben betreffende psychopathologie.  Start vele malen per jaar door heel Nederland

De EMDR basisopleiding volwassenen en adolescent is gericht op het verantwoordelijk kunnen uitvoeren van de protocollen bij PTSS gerelateerde klachten. EMDR therapie (Eye Movement Desensitisation & Reprocessing) is één van de meest krachtige en effectieve psychotherapeutische methodieken voor behandeling van onder andere posttraumatische stressstoornis en angststoornissen. (klik hier voor meer informatie)

 

  • EMDR opleiding Kind en Jeugd voor kind en jeugd therapeuten die voorkennis hebben betreffende psychopathologie.  Start vele malen per jaar door heel Nederland

De EMDR Opleiding Kind en Jeugd leert je EMDR toepassen bij Kinderen en Jeugdigen tot 18 jaar. Je krijgt inzicht in de EMDR basisprotocollen voor Kinderen, Jeugdigen en Volwassenen. Het is één van de meest complete opleidingen voor diegenen die met kinderen en jeugdigen werken tot 18 jaar.  Onze opleiding wordt al sinds 2002 gegeven aan zowel complementaire als reguliere zorgverleners. (klik hier voor meer informatie)

Samenwerkende EMDR therapeuten Nederland

De EMDR opleiding wordt door het BivT gefaciliteerd, dit is het instituut waar je na de opleiding en het supervisie programma je kunt laten registreren bij de “Samenwerkende EMDR therapeuten Nederland” en een vermelding krijgt op de website www.emdr-therapeuten.nl.

Reacties zijn gesloten.