De EMDR therapeut

Je kunt voor EMDR terecht bij gespecialiseerde therapeuten die binnen de complementaire zorgverlening werken. Zij vormen de “Samenwerkende EMDR Therapeuten Nederland” en werken verspreid over Nederland en België.

Alle op deze site vermelde therapeuten hebben minimaal een drie- of vierjarige Post-HBO of HBO-opleiding afgerond. De therapeuten voldoen  aan de nieuwe PLATO-eisen die door zorgverzekeraars zijn gesteld en alle emdr therapeuten zijn verplicht aangesloten te zijn bij een beroepsvereniging en vallen onder de Wkkgz.

Ervaring

De vermelde therapeuten hebben een intensieve opleiding en supervisie programma afgerond om voldoende praktijkervaring in EMDR behandelingen te hebben. Zij zijn verplicht minimaal één keer per jaar een praktijkgerichte professionaliseringsdag te volgen voor verdere ontwikkeling en om op de hoogte te blijven van de nog steeds vernieuwende ontwikkelingen.

EMDR supervisie

De EMDR therapeut heeft onder supervisie het EMDR master Practitioner en/of het EMDR therapeut certificaat behaald. De ‘Samenwerkende EMDR therapeuten’ hebben toegang tot nieuwe ontwikkelingen en ondersteuning van gekwalificeerde supervisoren.

Kosten en vergoedingen

De kosten van een EMDR consult verschillen per praktijk. In Nederland mogen geen prijsafspraken gemaakt worden. Je kunt de informatie opvragen bij de therapeut in je regio. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden de kosten van het behandelprogramma geheel of gedeeltelijk binnen je eigen aanvullende verzekering of basisverzekering. Je kunt het beste je verzekering vragen welke regeling voor jou van toepassing is. Werkgevers zijn vaak ook bereid om een deel of geheel mee te betalen.

Meer informatie en afspraken

Vragen over het EMDR programma kun je mailen naar “De Samenwerkende EMDR Therapeuten Nederland”. Zoek je een EMDR therapeut? Aan de rechterzijde van deze pagina kun je je regio selecteren en daar vind je een overzicht van alle aangesloten EMDR-therapeuten. Voor het maken van een afspraak kun je rechtstreeks met de therapeut in jouw regio contact opnemen.

EMDR opleiding

emdrbrein

EMDR en het brein

Gecertificeerde ‘EMDR master Practitioners’ en ‘EMDR therapeuten’ heeft ruim voldoende ervaring om enkelvoudige en complexe nare ervaringen  te behandelen. De EMDR samenwerkende therapeut verplicht zich de jaarlijkse bijscholingen te volgen.

Voor de EMDR opleiding kun je informatie lezen op de website van BivT die de opleiding faciliteert. www.bivt.nl

Comments are closed