De EMDR therapeut

Je kunt voor EMDR terecht bij gespecialiseerde EMDR-therapeuten die binnen de complementaire zorgverlening werken. Zij vormen de “Samenwerkende EMDR Therapeuten Nederland” en werken in praktijken verspreid over Nederland en België.

De aangesloten therapeuten hebben minimaal een drie- of vierjarige Post-HBO of HBO-opleiding afgerond. De EMDR therapeuten voldoen  aan de PLATO-eisen die door zorgverzekeraars verplicht zijn gesteld. De therapeuten zijn verplicht aangesloten bij een beroepsvereniging en hebben een aanvullende EMDR specialisatie.

Ervaring

De EMDR therapeuten vermeld op deze website hebben minimaal twee jaar praktijkervaring in EMDR behandelingen. Volgen jaarlijks verplichte praktijkgerichte casuïstiek dagen voor verdere ontwikkeling en om op de hoogte te blijven van de steeds weer vernieuwende ontwikkelingen. De aangesloten leden zijn aan klacht- en tuchtrecht onderworpen en werken altijd met een behandelovereenkomst.

EMDR supervisie

De EMDR therapeut heeft onder supervisie het EMDR master Practitioner en/of het EMDR therapeut certificaat behaald. De ‘Samenwerkende EMDR therapeuten’ hebben toegang tot nieuwe ontwikkelingen en ondersteuning van gekwalificeerde supervisoren.

Kosten en vergoedingen

De kosten van een EMDR consult verschillen per praktijk. In Nederland mogen geen prijsafspraken gemaakt mogen worden. Je kunt de informatie opvragen bij de therapeut in je regio. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden de kosten van het behandelprogramma geheel of gedeeltelijk binnen je eigen aanvullende verzekering. Je kunt het beste je verzekering vragen welke regeling voor jou geldt. Werkgevers zijn vaak bereid om een deel of geheel mee te betalen.

Meer informatie en afspraken

Vragen over het EMDR programma kun je mailen naar “De Samenwerkende EMDR Therapeuten Nederland”. Zoek je een EMDR therapeut? Aan de rechterzijde van deze pagina kun je je regio selecteren en daar vind je een overzicht van alle aangesloten EMDR-therapeuten. Voor het maken van een afspraak kun je rechtstreeks met de therapeut in jouw regio contact opnemen.

EMDR opleiding

emdrbrein

EMDR en het brein

Gecertificeerde EMDR master Practitioners en EMDR therapeuten hebben de theoretische en praktijkgerichte opleiding met supervisieprogramma volledig afgerond. De behandelaar is een gediplomeerde hulpverlener uit de complementaire of reguliere zorgverlening en is lid van een beroepsvereniging.

De EMDR behandelaar heeft ruim voldoende ervaring om enkelvoudige en complexe nare ervaringen  te behandelen. De EMDR samenwerkende therapeut verplicht zich de jaarlijkse bijscholingen te volgen.

Voor de EMDR opleiding kun je informatie lezen op de website van BivT die de opleiding faciliteert. www.bivt.nl

Comments are closed