Vind Therapeut

Hoe vind ik een goede EMDR-therapeut?

U kunt via deze website een therapeut zoeken.

Aan de rechterzijde van deze pagina kunt u uw regio selecteren en daar vindt u een overzicht van alle EMDR-therapeuten in die regio die zijn aangesloten bij “De Samenwerkende EMDR Therapeuten Nederland”.

De EMDR therapeuten die op onze website vermeld staan hebben de gehele opleiding bij het BivT (Bijscholing instituut voor Therapeuten) met goed gevolg afgelegd en hebben daarnaast ook het supervisietraject gevolgd. Zij voldoen aan de kwaliteitseisen die zijn opgesteld door de “Samenwerkende EMDR therapeuten Nederland”.

Het zijn allemaal therapeuten die een meerjarige HBO of Universitaire opleiding hebben gehad in hun eigen specialisme en aangesloten zijn bij een erkende beroepsvereniging. Daarnaast hebben ze de modules medische en psychische basiskennis met goed gevolg afgerond voordat ze met de EMDR-opleiding konden beginnen.
De opleiding wordt gegeven door EMDR master Therapist en psycholoog Dhr. René Veraar. Hij heeft het EMDR-protocol doorontwikkeld en heeft vanuit een integratieve aanpak de effectiviteit van de behandeling enorm verbeterd. Na de EMDR-opleiding komen de therapeuten ook regelmatig bijeen voor de praktijkdagen waar nieuwe kennis wordt gedeeld en ervaringen worden uitgewisseld.

De therapeuten zijn holistisch opgeleid en zien uw klachten niet als op zichzelf staand maar in de context. Hierdoor verminderen de klachten, vaak zelfs helemaal, en is er over het algemeen een verbetering van de kwaliteit van leven te verwachten.

Belangrijk voor de therapie is ook de vertrouwensband die u opbouwt met de therapeut. U moet de zekerheid hebben dat u zich gehoord en begrepen voelt. Dat er de tijd voor u wordt genomen en dat u uw verhaal kunt doen.


LET OP:
De op deze website vermelde EMDR behandelaars hebben allen met goed gevolg de opleiding en supervisie behaald. Zij hebben allen ruim ervaring en blijven up to date door het volgen van verplichte bijscholing.

Reacties zijn gesloten.